TV Linschoten Tenniskids

TV Linschoten Tenniskids

€ 153.00

Let op:! Dit betreft een voorinschrijving. De dag en tijd en faciliteit moeten nog bepaald worden. Bij een voorinschrijving betaald u ook pas nadat u definitief bent ingedeeld.

Let op: Dit betreft een open lesprogramma. De dag, tijd en lesgroep moet nog bepaald worden. Dit betekent dat we indelen op basis van beschikbaarheid en niveau en dat we mogelijk moeten wachten op andere inschrijvingen voordat we kunnen starten. Bij het boeken van dit programma betaalt u ook pas nadat u definitief bent ingedeeld.
  • Groepsgrootte: 6 – 8 spelers

  • Lesduur: tenminste 50 minuten (of langer; wordt afgestemd met de groep)

  • Pakket: 17 lesweken

  • Doelen: techniek, tactiek, conditioneel, mentaal

  • Trainingssituaties: baseline, netspel, service, return, tegen de netspel


Op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis in een vaste groep wekelijks werken aan doelen in specifieke trainingssituaties op tennisgebied.

Zo werken wij
1.Aan het begin van het seizoen stellen we een lesplan op. De beginsituatie van de groep vormt hiervoor de basis.
2.Alle bovenstaande doelen en trainingssituaties komen terug in het lesplan.
3.Focus van deze trainingsvorm: techniek.

Je bent een les verhinderd
Meld je 10 dagen van tevoren af bij ons én via je Tennline account. Je krijgt dan het flextegoed van die les op je account dat je weer kunt inzetten voor een flextraining. Dit tegoed is geldig tot het eind van het seizoen.

Les geannuleerd
Dan bekijken we een inhaalmogelijkheid. Als dat niet mogelijk is, wordt de les gecanceld.
Je krijgt je flextegoed terug op je account om deze op een ander moment te verzilveren*.

 

Dit programma van Groene Hart Tennis is bedoelt voor jeugdspelers die in een groep willen trainen.
De inhoud van de trainingen zijn zeer divers en wisselt per week waarbij we alle spelsituaties op een speelse manier (TennisKids principe) zullen doornemen. Ook ontwikkelen we zowel de singel- en dubbelspel vaardigheden. Omdat wij geloven dat iedereen andere wensen heeft, passen we onze trainingen altijd aan op de spelers waardoor we optimale ontwikkeling en plezier willen realiseren voor iedereen.

Overige informatie : 
* Seizoen bestaat uit totaal 17 weken op de all-weather banen van TV Linschoten, Jacob Barneveldstraat 26, 3461 GA Linschoten.   
* Groepstraining indeling. We proberen zo veel mogelijk groepen te maken met 6 personen. De training duurt dan 50 minuten. 
* Indien we de groep starten met 7 of 8 personen dan zal de training indien mogelijk langer duren en zullen de kosten niet veranderen. Mocht het niet mogelijk zijn om de training langer te laten duren dan zal het lestarief aangepast worden. 
* Indien we de groep starten met minder deelnemers dan zal de les iets korter duren zonder dat de trainingskosten niet veranderen OF we zullen voorstellen om de training op 50 minuten te houden met bijbetaling per deelnemer. 
* Deelnemers zijn onder de 18 jaar
* O.l.v. een gediplomeerde tennistrainer
* Je moet lid zijn of worden van TV Linschoten.
* Aanmelden als lid kan niet via Groene Hart Tennis maar loopt via TV Linschoten. Zie: https://www.tvlinschoten.com/lidmaatschappen
* De trainingen van dit najaarsseizoen starten in de week van 30 augustus 2021 (week 35)
* In de schoolvakanties geven we geen reguliere training, tenzij er ingehaald moet worden en dit is afgestemd met de trainer.
* In je accountje is te zien bij het kopje aanwezigheid wanneer de lessen van het pakket gepland en gegeven zijn.

 

TENNISKIDS – KLEUREN EN LEEFTIJDEN

Als je net met tennis begint is het wellicht niet helemaal duidelijk met welke kleur je gaat spelen. Natuurlijk kan je altijd onze leraren vragen hoe het zit, of contact met ons opnemen etc, echter wij zorgen ervoor dat je wordt ingedeeld met leeftijdsgenootjes van hetzelfde niveau. Hieronder staat uitleg hoe eea met de kleuren globaal in elkaar zit.

De KNLTB heeft in 2013 een systeem geïntroduceerd, waarbij kinderen in een bepaalde kleur spelen. De kleur geeft globaal aan op welke baanlengte en met welke bal er gespeeld wordt.

 

leeftijdsindeling

Voorbeeld: Als je dit jaar 7 bent geworden, of dit jaar 7 gaat worden, telt je leeftijd dus als “7 jaar”.

 

Rode kids

2013 Tenniskids regels 2 rode kids
In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen in onderling overleg kiezen of ze in rood of oranje willen / kunnen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm. Op de rode baan wordt gespeeld met rode zachte ballen (stage 3 ballen).

 

Oranje kids

2013 Tenniskids regels 3 oranje kidsIn de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje. Op de oranje baan wordt gespeeld met oranje zachte ballen (stage 2 ballen).

 

Groene kids

2013 Tenniskids regels 4 groene kidsVanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal (stage 1 ballen) op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden tot en met het 12de jaar. Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’ getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

 

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

Meer informatie kan je vinden op: www.tenniskids.nl

Naast bovengenoemde kleur / leeftijd onderverdeling is het altijd in overleg mogelijk af te wijken. Dit kan zijn als een kind al heel ver is met z’n tennisontwikkeling, naar een kleur verder, of het kan zijn dat het nog even beter is om een jaar in een kleur te blijven, bijv. als een kind net is begonnen. Overigens zie je bij oudere kinderen met of zonder veel tenniservaring, dat ze het vaak nog steeds leuk vinden, om op een minibaantje met een rode bal te spelen!

 

tennis balsoorten

De balsoorten die bij de kleuren horen. Van links naar rechts: groen, rood, oranje, geel.

 

Aantal

Aanvullende informatie

tenniskids
blauw (+5)
Nog niet bekend
Voorjaarsseizoen 2021 (+1)
in een groep
6 - 8
Nog niet bekend
17 Weken
Nog niet bekend
50 Minuten

Coach nog niet bekend